Case Study Overview

Refurbishment was required on the paving around the base of the world-famous landmark, Nelson’s Column. This project involved the cutting of flags to size, the cutting of channels for drainage and the cutting of granite coping stones.

Challenge

As this refurbishment involved applications that produced large amounts of airborne dust, a solution was needed to protect the stone masons on site as well as the members of the public in the square.

Solution

RVT suggested using the self-contained Dustex® DustMaster Pro unit with the contractor's dust control enclosure to create a negative pressure. Use of the negative pressure principle ensured that the dust was controlled at source, protecting those working inside the enclosure. This also prevented dust migration outside of the enclosure and to the wider square.

Location

Nelson's Column, Trafalgar Square, London

Products Used